Welkom op de website van Jachthondenschool Flush & Fetch

Mijn naam is Gregory Pope voorjager en trainer van werk gefokte Engelse Springer Spaniëls. In 1998 importeerde ik mijn eerste Engelse Springer Spaniël teef Hawridge Nina (Skye) uit Engeland. Skye werd getraind middels het boek van legendarische Britse toptrainer Keith Erlandson. Een klein, snel en makkelijk trainbaar teefje dat bij de eerste keer uitbrengen op een jeugdveldwedstrijd in Tholen de derde plaats behaalde met de kwalificatie ZG (zeer goed), geen slechte prestatie voor een beginnende voorjager. Het jaar daarop behaalden we het jachtgeschiktheidscertificaat van Jachtcommissie SUN. Daarna kwamen de honden Rhanna Sixpence (Imp. UK), Angie's Boy of the Spring Cottage, Nederlands veldwedstrijdkampioen 2007 Striker of Sweetgale Valley en Mickelthorn Mayhem (Imp. UK). Allen hebben zowel in Nederland als België veldwedstrijdkwalificaties behaald en zijn veelvuldig ingezet tijdens de praktijkjacht.

Een aantal honden die door mij getraind zijn en gebruikt zijn bij het oprichten van de "Woodview" lijn zijn: Rhanna Sixpence, Angie's boy of the Spring Cottage, veldwedstrijdkampioen 2007 Striker of Sweetgale Valley, Woodview Carnaby Colleen (eigendom van de fam. Ten Thije, niet door mij getraind), Ecosia van Phenrola, (eigendom van dhr. Jandirk Bullee, niet door mij getraind). 

Een aantal van mijn eerste Engelse Springer Spaniëls, Rhanna Sixpence (L), Hawridge Nina (R) en haar dochter Jade (M). 

Veldwedstrijdkampioen 2007 Striker of Sweetgale Valley. 

Door de jaren heen heb ik met regelmaat hobbymatig beginnende voorjagers begeleid met de training van hun Spaniël. De honden werden uiteindelijk ingezet tijdens de praktijkjacht en/of uitgebracht op veldwedstrijden.

Een aantal van deze voorjagers zijn:

2021/2022

Mevr. Baukje Voskuilen-Donga behaalde met haar Engelse Springer Spaniël teef Apple van de Blossomhof de 2e plaats met de kwalificatie zeer goed op de jeugdveldwedstrijd in Vessem.

Dhr. Rob Koetje behaalde met zijn Engelse Springer Spaniël teef Bushmills Olivia van Phenrola het jachtgeschiktheidscertificaat en de kwalificatie goed op de jeugdveldwedstrijd te Grathem.

Dhr. Jimmy Witjes behaalde met zijn Engelse Springer Spaniël reu Bushmills Odin van Phenrola het africhtcertificaat en de kwalificatie zeer goed op de CACIT veldwedstrijd te Zoutleeuw.

2018/2019

Mevr.- Rebekka van Hese behaalde met haar Engelse Springer Spaniël teef Bushmills Bouncer van Phenrola jachtgeschiktheidscertificaat.

Bushmills Bouncer van Phenrola van Mevr, Rebekka van Hese.

Mevr. Baukje Voskuilen-Donga behaalde met haar Engelse Springer Spaniël teef Woodview Miss Rose diverse veldwedstrijd kwalificaties:

Vessem 12-10-2019 - Jeugdveldwedstrijd - Kwalificatie Goed.

Grathem 19-12-2019 - Jeugdveldwedstrijd - Kwalificatie Goed.

2015/2016

Dhr. Ricardo Stubbe behaalde met zijn Field Spaniel teef Kiki het africhtcertificaat. Toch een heel bijzonder moment. Er zijn maar weinig Field Spaniels die echt willen jagen. Kiki liet daarbij zien dat ze één van die weinige was, aan stijl en actie niets te kort. Helaas kwam het laatste apport niet helemaal goed binnen, anders was Kiki de eerste Field Spaniel in Nederland geweest die het jachtgeschiktheidscertificaat had behaald.

Dhr. Jandirk Bulee behaalde met zijn Engelse Springer Spaniël teef Ecosia van Phenrola het jachtgeschiktheidscertificaat.

2014/2015

Dhr. Henk Meijvis behaalde met zijn Engelse Springer Spaniël reu het jachtgeschiktheidscertificaat en eindigde op de 3e plaats tijdens het jeugdveldwedstrijdseizoen 2014/2015 met zijn hond Mutley van het Land van Loon:

Tilburg 20-11-2014 - Jeugdveldwedstrijd - 1e plaats met de kwalificatie 1 Uitmuntend.

Grathem 15-12-2014 - Jeugdveldwedstrijd - Kwalificatie Goed.

2013/2014

Dhr. Jan Meijvogel behaalde met zijn Engelse Springer Spaniël teef Sgurr Na Feartaig (Imp. UK) het jachtgeschiktheidscertificaat en de titel jeugdveldwedstrijdkampioen:

Grathem 16-12-2013 - Jeugdveldwedstrijd - 1e plaats met de kwalificatie Zeer Goed.

Tilburg 21-11-2013 - Jeugdveldwedstrijd - 1e plaats met de kwalificatie Uitmuntend.

Nieuw-Vossemeer 25-10-2013 - Jeugdveldwedstrijd - Eervolle Vermelding.

Jeugdveldwedstrijdkampioen 2013 Sgurr Na Feartaig (Imp. UK). Eigenaar Dhr. Jan Meijvogel 

Mevr. Marjan van Essen behaalde diverse veldwedstrijdkwalificaties in Nederland met haar Engelse Springer Spaniël teef Weeping Willows Gioya :

Nieuw-Vossemeer 25-10-2013 - Jeugdveldwedstrijd - 2e plaats met de kwalificatie Zeer Goed.

Loosbroek 19-12-2014 - CAC veldwedstrijd - Kwalificatie Uitmuntend.


Mevr. Rebekka van Hese behaalde met haar Engelse Springer Spaniël teef Loïs Houby het Kreelhof het jachtgeschiktheidscertificaat en diverse veldwedstrijdkwalificaties in Nederland:

Grathem 16-12-2013 - Jeugdveldwedstrijd - Kwalificatie Goed.

Nieuw-Vossemeer 25-10-2013 - Jeugdveldwedstrijd - Eervolle Vermelding.

Tilburg 20-11-2014 - Jeugdveldwedstrijd - Kwalificatie Goed.

Nieuw-Vossemeer 17-10-2014 - Jeugdveldwedstrijd - 2e plaats kwalificatie Goed.

Bushmills Bouncer van Phenrola (L) en Loïs Houby van het Kreelhof van Mevr. Rebekka van Hese.

Mevr. Diaan de Rooij behaalde met haar Engelse Springer Spaniël teef Arduinna Flair het jachtgeschiktheidscertificaat.

Ook heb ik diverse springers getraind en geplaatst bij jagers voor gebruik tijdens de praktijk jacht.