Algemene voorwaarden Jachthondenschool Flush & Fetch

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op groepslessen en privé lessen.

1. De organiserende instantie en/of personen zijn niet aansprakelijk te stellen voor ongevallen of schades die voortkomen tijdens of als gevolg van de cursus. De deelnemende hond en eigenaar dienen WA verzekerd te zijn.

2. Indien er bij uw hond een besmettelijke aandoening is vastgesteld o.a. Kennelhoest, Giardia o.i.d. dan komt u bij voorkeur niet of apart (los van de groep) trainen.

3. Indien uw teef loops is meldt u dit vooraf bij de trainer. U kunt dan niet deelnemen aan de groepstraining. Uiteraard is het wel mogelijk om een afspraak te maken voor een privé les, hiervoor geldt een ander tarief.

4. De planning voor de daaropvolgende maand wordt uiterlijk in de laatste week van de lopende maand met u gedeeld. Mocht u op de ingeplande dag of op het ingeplande tijdstip niet kunnen, dan laat u dat binnen 48 uur aan de trainer weten. Er kan dan naar andere mogelijkheden worden gekeken.

5. U dient minimaal 10 minuten voor aanvang van de geplande les aanwezig te zijn. Bent u te laat? Dan is dat voor eigen rekening, de verloren tijd kan niet worden ingehaald.

6. Afmelden voor een geplande les dient u minimaal 24 uur van tevoren te doen. U meldt zich af door een privé whatsapp bericht te sturen naar het nummer 06-21654170: Indien u zich minder dan 24 uur voor de geplande les afmeldt, wordt het verschuldigde lesgeld volledig in rekening gebracht.

7a.De groepsgrootte bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 cursisten. Iedere cursist mag met 1 hond deelnemen aan de les. Indien de cursist met meerdere honden deel wenst te nemen aan de les wordt voor iedere hond het lesgeld apart in rekening gebracht (deelnemen met meerdere honden kan alleen in overleg met de trainer).

7b. Vanaf 01-07-2022 wordt met iedere nieuwe cursist, (zowel pups als oudere honden) eerst een intake/1 op 1 training ingepland. De intake duurt 45 tot 60 minuten. Tijdens de intake/1 op 1 training kunt u een theoretische uitleg verwachten over de training/opvoeding van een spaniël, een uitleg over fluitgebruik, apporteren e.d. zaken. 

8. Tijdens de les houdt u uw hond aan de lijn tenzij anders wordt aangegeven.

9. Er wordt van u verwacht dat u tijdens de les het volgende bij u heeft:

- Een schoudertas of een dummyvest

- Voor honden vanaf 6 maanden: 3 Canvas dummy's van 500 gram per stuk zonder veer of vacht, tenzij anders wordt aangegeven (graag de dummy's markeren met eigen initialen)

- Voor pups: 1 canvas puppy dummy

- Voor de spaniëltraining en spaniëlfluit (Acme 210.5) bevestigd aan een fluitkoord.

- Voor de apporteertraining (overige rassen) een jachthondenfluit van Acme, 211.5, 210.5 of 212.

We werken hoofdzakelijk met dummy's en incidenteel (wanneer de honden er aan toe zijn) met koud wild.

10. We maken veelal gebruik van openbare ruimtes. We moeten rekening houden met andere bezoekers en honden die daar kunnen zijn. Dit houdt ook in dat we, indien we met wild werken, het wild opruimen zodat niemand er aanstoot aan kan nemen. Wanneer we te gast zijn in een jachtveld van één van onze connecties geven we gehoor aan de gastheer en/of de trainer. Het is niet toegestaan om buiten de cursustijden op eigen initiatief te trainen of anderszins gebruik te maken van deze jachtvelden.

11. Als u iemand meeneemt om te kijken meldt u dit vooraf bij de trainer.

12. Tijdens de training kunnen foto's gemaakt worden die gebruikt worden voor de website/Facebook van Jachthondenschool Flush & Fetch ter promotie/illustratie en/of instructie doeleinden van de Spaniëltraining. Mocht u hier bezwaar tegen hebben kunt u dit doorgeven aan de trainer.